Kuggaviksgården gör skillnad

Calle och Hanna hälsar välkommen till en verksamhet som är en del av en lokal och global rörelse.

Kuggaviksgården Åsa Vandrarhem STF ägs av IOGT-NTO och är en del av Sveriges och världens största nykterhetsrörelse. Utöver att bedriva ett vandrarhem och kursgård har vi ett socialt uppdrag både lokalt och globalt.

Vi bedriver vår verksamhet som ett socialt företag. Det innebär att vi arbetar arbetsintegrerande där vi ska möjliggöra för människor som kan stå långt utanför arbetsmarknaden att få in en fot i arbetslivet. Vi arbetar med särskilda utvecklingstrappor för att vi och vår personal ska följa deras utveckling. Vissa går vidare till ordinarie arbetsliv och en del stannar kvar på vår härliga arbetsplats. Eftersom vi är en del av IOGT-NTO gäller även för våra anställda att få omfattas av de tre principerna om Solidaritet – Nykterhet – Demokrati.

Vi är delaktiga i ett flertal projekt där familjer deltar i våra familjeläger i egen regi. Vi har ett stort läger över kristi himmelsfärd på tema Wildkids, med naturäventyr och ett läger över Halloween. Vi är även involverade i projekt som gör att familjer med anhöriga i missbruk, familjer som inte normalt åker iväg på semester och andra får en härlig stund vid havet. Vi anordnar luncher, promenadstunder och musikkvällar för Ensamma äldre. Genom aktiviteterna kommer dom “ut ur stugan”, får sociala kontakter och glädjefyllda aktiviteter varje vecka. Under december månad, varje år, engagerar vi oss i Vit Jul-kampanjen där vi gör insatser för att barn och familjer ska uppleva nyktra julaktiviteter, julaftonsfirande och mycket mer.
Lär mer om Vit Jul på https://www.vitjul.se/

Kuggaviksgården Åsa Vandrarhem STF involverar sig inte enbart lokalt utan även globalt. Under 2019 samlade vi in 50 475:- till Radiohjälpens Världens Barn-kampanj. Vi har även personligen besökt angelägna projekt vi är delaktiga i Nepal. Bland annat CWIN – Children Workers In Nepal och Balika Peace Home som är ett barnhem för flickor som hjälps till en bättre tillvaro. Läs mer om IOGT-NTO-rörelsens internationella arbete på https://movendi.ngo/

Föreståndare Hanna Rönnmark och Barbie Wennerstrand gör Pitepalt till Äldrelunchen

Kuggaviksgården Åsa Vandrarhem STF gör vad vi kan för att stötta våra lokala företag och återförsäljare. Vi köper in så mycket av våra råvaror som det är möjligt lokalt, ekologiskt. Vi gör inköp av förbrukningsmaterial och även verkstadsartiklar av återförsäljare i vårt lokalsamhälle, Åsa. Vi bakar och lagar nästan alla mat, bakverk, efterrätter mm själva ifrån grunden så ni som gäster vet att det är genuint och alltid kan fråga efter innehållet i våra rätter och bakverk.

Kuggaviksgården är en väldigt aktiv del av Åsa strandstäd där vi rensar stranden på plast och sopor som gör stränderna otrevliga och försvårar för djurlivet.
Vi har dessutom nöjet att få vara en del av Svenska Turistföreningens Franchise viket gör att vi har ett gediket stöd i vårt hållbarhetsarbete som är ständigt pågående. Läs gärna mer om vårt hållbarhetsavtal på https://www.svenskaturistforeningen.se/om-stf/stfs-hallbarhetsarbete/

Hjärtligt välkomna till en verksamhet med hjärta!